Tweets van @Boltongroep

Nieuws

  Overeenkomst voor ontwikkeling Valkhofterrein
De gemeente Barneveld en Bolton Ontwikkeling uit Woerden hebben een overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van het Valkhofterrein. Op deze voormalige schoollocatie worden 24 woningen gerealiseerd: 12 rijwoningen, 10 2-onder-1 kap woningen en 2 vrijstaande woningen. De start van de bouw van de woningen is voorzien voor de eerste helft van 2019.

De ontwikkeling van het Valkhofterrein is één van de zogenoemde inbreidingslocaties waarmee de raad al op 26 maart 2013 instemde. Op 20 september 2016 stemde het college in met het plan om voor de bebouwing van deze locatie een prijsvraag te organiseren. Deze werd gewonnen door Bolton Ontwikkeling uit Woerden. De gemeente Barneveld heeft bij de beoordeling van de ingediende ontwerpen naast zaken als prijs en kwaliteit ook gelet op het duurzaamheidsaspect.

Bouwstart
De verwachting is dat de ruimtelijke procedure, om de bouw van de woningen mogelijk te maken, medio 2018 wordt gestart waarbij het bestemmingsplan eind 2018 kan worden vastgesteld. Begin 2019 wordt de locatie door en voor rekening van de ontwikkelaar bouwrijp gemaakt. De verkoop van de woningen vindt na de zomer van 2018 plaats. Voorzien wordt dat de woningen eind 2019 / begin 2020 kunnen worden opgeleverd.


  Gemeente en ontwikkelaars tekenen voor duurzaam Vrijeveld in Weideveld
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Aalberts Ontwikkeling BV en Bolton Ontwikkeling BV hebben vandaag gezamenlijk het grondafnamecontract voor woonveld 9 in Weideveld ondertekend. Woonveld 9 zal bekendheid krijgen onder de naam Vrijeveld. Het plan bestaat uit 73 koopwoningen met een grote variatie, zowel in type, grootte als verschijningsvorm. 

Op 30 november zetten Henri Pleizier (Aalberts), Arjan Ton (Bolton) en wethouder Jan Leendert van den Heuvel (gemeente Bodegraven-Reeuwijk) hun handtekening onder de overeenkomst.

Succesvolle voortzetting
Na de voorspoedige ontwikkeling van de eerste zes velden van Weideveld ligt er nu een compleet plan voor het zuidoostelijk gelegen woonveld 9. Wethouder Van den Heuvel is blij met dit nieuwe plan. “Opnieuw kunnen vele gezinnen de stap naar een nieuwe, energiezuinige woning in deze jonge wijk aan de groene rand van Bodegraven maken.”

Vrijeveld
Vrijeveld wordt aan alle zijden omzoomd door water. De kavels zijn ruim en zoveel mogelijk georiënteerd op het water, wat een gevoel van vrijheid oproept. Vrijeveld heeft een groen en dorps karakter. Er is veel ruimte tussen de woningen door grote tuinen, wat het plan straks een kenmerkend groene uitstraling geeft. Het ontwerp is van Mulleners + Mulleners, wier kenmerkende architectuur goed aansluit bij de beoogde stedenbouwkundige opzet.

Duurzaam wonen
Alle woningen zijn ZEN (Zeer Energiezuinige Nieuwbouw). Er wordt een duurzaam energiesysteem toegepast bestaande uit onder meer een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Met dit systeem wordt de woning op duurzame wijze verwarmd en voorzien van duurzame elektriciteit.

Cocreatie
Vrijeveld bestaat uit 38 hoek- en tussenwoningen, 26 twee-onder-een-kapwoningen en 9 vrijstaande woningen. Alle woningen worden gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig afgewerkt, waarbij ook ruimte is voor cocreatie door de toekomstige bewoners. De start verkoop van de woningen staat gepland in april 2018. De verwachting is dat de eerste bewoners kerst 2019 in hun nieuwe woning kunnen vieren. Heeft u interesse in een woning binnen Vrijeveld, meld u dan nu vast aan via de site. Er kan naar verwachting over ongeveer een jaar gestart worden met de bouw. Meer informatie over de ontwikkeling van Vrijeveld is te vinden op www.vrijeveld.nl.

Over Aalberts
Aalberts Ontwikkeling is een dochter van Aalberts Bouwgroep en acteert zelfstandig of in samenwerking als  risicodragende ontwikkelaar in de regio Amersfoort, Utrecht, Amsterdam. Aalberts  is een ontwikkelende bouwer, familiebedrijf sinds 1674, en is gevestigd in Loosdrecht en Zeist. Aalberts Ontwikkeling acquireert en initieert nieuwe initiatieven in stad, dorp  of aan de randen daarvan waarbij de focus ligt op woningbouw.

Over Bolton
Bolton Ontwikkeling maakt onderdeel uit van de Bolton Groep. Bolton is een familiebedrijf sinds 1970 en is gevestigd in Woerden.  Bolton staat voor persoonlijk contact,  betrouwbaarheid en kwaliteit. Maar ook voor duurzaam, innovatief en familiebedrijf. Bolton wil haar steentje bijdragen aan duurzame producten met innovatieve ontwikkel- en bouwprocessen, zoals cocreatie à la carte.


  Update Bolton à la Carte projecten
Op de website van Bolton à la Carte is weer een update geplaatst over de volgende projecten:
 • De Lommer, Numansdorp
 • Haag en Hof, Houten
 • In de Roos, Numansdorp
 • Duet, Nieuwe Wetering
 • Vinkeveld à la Carte, Vinkeveen
 • Waterveste fase 2, Bergen op Zoom
 • Lindeweyde, Linschoten
 • De Velden fase 1 en 2, Langeraar
Bekijk deze update hier.


  Hoogste punt van ons nieuwe pand te Woerden gevierd
Vanmorgen is het hoogste punt van ons nieuwe pand aan de Zegveldse Uitweg te Woerden gevierd. De Nederlandse en de Bolton vlag werd gehesen, waarna het personeel werd getrakteerd op een lekker stukje taart. 


  Feestelijke eerste paal ´De Velden´ te Langeraar geslagen
Met het slaan van de traditionele eerste paal gaf wethouder Elkhuizen op woensdag 8 maart 2017 het startschot voor de bouw van 26 woningen Van Bolton Bouw van het project De Velden fase 1 te Langeraar. De wethouder toonde zich verheugd over het enorme succes van Bolton’ s nieuwbouwproject De Velden in de nieuwste wijk van Langeraar “Vivero” genaamd.Arjan Ton van Bolton Ontwikkeling: ”Dat 25 woningen van de 26 woningen in de 1e fase binnen het plan al verkocht zijn, voordat de eerste paal in de grond gaat, is bijzonder. Maar dat is niet het enige dat de nieuwe woonbuurt uniek maakt. De dorpse opzet van De Velden met een echte oud Hollandse architectuurstijl en het gevarieerde woningaanbod, is tot stand gekomen in een woonworkshop met geïnteresseerden en architecten en ontwikkelaars.
Wethouder Elkhuizen: “Indrukwekkend is het om te zien hoe deze buurt tot leven komt. Het is duidelijk dat er behoefte is aan nieuwbouwprojecten als deze: op een gunstige locatie, voor een gunstige prijs en met een grote inbreng van de toekomstige bewoner. Een aanwinst voor onze gehele gemeente!”

Eigen droomwoning samenstellen
In 2015 vonden de eerste inloopavonden voor het project plaats waarbij men voorkeur kon uitspreken voor de architectuurstijl en de kavelverdeling bekend werd gemaakt. In februari 2016 vond er een workshop plaats waarbij geïnteresseerden de mogelijkheid kregen hun eigen woning samen te stellen. Nadat de woningen in maart waren toegewezen, stelden geïnteresseerden tijdens een gesprek met Venster architecten hun eigen woning samen. Hierbij hadden de kopers de keuze uit diverse gevelaanzichten en indelingsvarianten van de woningen. Binnen deze kaders konden inschrijvers hun eigen droomwoning creëren. Tijdens het ontwerpgesprek stelden de inschrijvers volledig hun eigen woning samen op basis van het door hen te besteden budget. Na de uitwerking van de droomwoning tekenden de inschrijvers hun koopovereenkomst.

Keuzevrijheid
De enorme keuzevrijheid zorgt straks voor een divers beeld binnen de nieuwe wijk De Velden. Geen enkele woning is hetzelfde. Breedte, diepte, aantal kamers per woning, type ramen, type voordeur: alles werd door de uiteindelijke bewoners zelf bepaald en in persoonlijke gesprekken verder uitgewerkt. Zo zijn er woningen ontstaan in diverse prijsklassen voor een brede doelgroep.
Bolton kreeg van de gemeente Nieuwkoop alle medewerking tijdens dit bijzondere traject.

De Velden
Het nieuwbouwproject ‘De Velden’ in Langeraar bevind zich midden in het Groene Hart waar je kan genieten van een groene omgeving! Het karakteristieke dorp heeft een levendige gemeenschap en genoeg mogelijkheden voor ontspanning. De Langeraarse plassen zijn een echte toevoeging voor de al mooie omgeving maar biedt ook veel recreatiemogelijkheden. Fantastisch wonen, voor jong en oud!


  Feestelijke 1e paal Waterveste fase 2 geslagen
Met het slaan van de traditionele eerste paal gaf wethouder Van der Velden vanmiddag het startschot voor de bouw van 10 woningen ´Waterveste fase 2´ te Bergen op Zoom. De wethouder toonde zich verheugd over het enorme succes van Waterveste in de nieuwste wijk van Bergen op Zoom “Nieuwe vesting” genaamd. In navolging van het succes dat Bolton al had met de 42 woningen in het project Waterveste fase 1, vorig jaar opgeleverd, zijn ook alle 10 woningen van fase 2 al voor de start van de bouw verkocht.

Arjan Ton van Bolton Ontwikkeling: ”Dat alle 10 woningen binnen het plan al verkocht zijn, voordat de eerste paal in de grond gaat, is bijzonder. Maar dat is niet het enige dat de nieuwe woonbuurt vlak bij het centrum uniek maakt. De dorpse opzet van Waterveste met echte Bergse architectuurstijl en het gevarieerde woningaanbod, is tot stand gekomen in een serie woonworkshops met geïnteresseerden en architecten en ontwikkelaars in fase 1.”
Wethouder Van der Velden: “Indrukwekkend is het om te zien hoe deze buurt tot leven komt. Het is duidelijk dat er behoefte is aan nieuwbouwprojecten als deze: op een gunstige locatie, voor een gunstige prijs en met een grote inbreng van de toekomstige bewoner. Een aanwinst voor onze gehele gemeente!”

Eigen droomwoning samenstellen
In 2016 gingen de 10 woningen Waterveste fase 2 in de verkoop. Nadat de woningen waren toegewezen, stelden geïnteresseerden tijdens een gesprek met de makelaar hun eigen woning samen waarna Bolton’ s architectenbureau aan de slag ging om de gewenste woning voor de desbetreffende geïnteresseerde te ontwerpen. Hierbij hadden de kopers de keuze uit diverse gevelaanzichten en indelingsvarianten van de woningen. Binnen deze kaders konden inschrijvers hun eigen droomwoning creëren. Tijdens het ontwerpgesprek stelden de inschrijvers volledig hun eigen woning samen op basis van het door hen te besteden budget. Na de uitwerking van de droomwoning tekenden de inschrijvers hun koopovereenkomst.

Keuzevrijheid
De enorme keuzevrijheid zorgt straks voor een divers beeld binnen de nieuwe wijk Waterveste. Geen enkele woning is hetzelfde. Breedte, diepte, aantal kamers per woning, type ramen, type voordeur: alles werd door de uiteindelijke bewoners zelf bepaald en in persoonlijke gesprekken verder uitgewerkt. Zo zijn er woningen ontstaan in diverse prijsklassen voor een brede doelgroep.
Bolton kreeg van de gemeente Bergen op Zoom alle medewerking tijdens dit bijzondere traject.

Waterveste
Waterveste wordt gebouwd op het terrein bij het Groot Arsenaal. Een inspirerende plek waar de historie tastbaar is! De wijk wordt gebouwd tegen het Havenkwartier aan, pal tegen de oude binnenstad. Fantastisch wonen, voor jong en oud!
    

  Eén integraal plan voor nieuwbouw oude gemeentewerf
Vandaag ondertekenden wethouder Hans Flieringa als plaatsvervanger van projectwethouder Bas Boelhouwers namens de gemeente Cromstrijen, de heer Ton (jr.) van Bolton en de heer Bouhuisen namens Bouhuisen projectontwikkeling de samenwerkings-overeenkomst van het te ontwikkelen terrein Vlielanderstraat en Meidoornstraat in Numansdorp. Met het ondertekenen van deze nieuwe overeenkomst zetten partijen de stap richting één integraal bestemmingsplan om te komen tot nieuwbouw op de locatie Vlielanderstraat in Numansdorp. Onder de projectnaam “Vlielanderstraat” gaat Bouhuisen 5 woningen en Bolton 13 woningen bouwen voor diverse doelgroepen.

img_6662

Mijlpaal
Portefeuillehouder Bas Boelhouwers is zeer blij met de gesloten overeenkomsten. ‘We wilden heel graag dat het gehele terrein rondom de oude gemeentewerf in één keer ontwikkeld zou worden. Ik ben dan ook erg tevreden dat Bolton en Bouhuisen samen het gebied onder handen gaan nemen. Gezien de grote opkomst van de bewonersavond die we in september organiseerden, is de interesse zeer groot. Het wordt dus tijd dat we gaan bouwen!’

Inhoud samenwerkingsovereenkomst
In de overeenkomst zijn de afspraken tussen de gemeente, Bolton en Bouhuisen over de grond van de voormalige gemeentewerf definitief gemaakt. Het te ontwikkelen gebied is inclusief voormalig Groene Kruisgebouw en het kerkje aan de Groeneweg. Omschreven is ook wie verantwoordelijk is voor activiteiten die voortvloeien uit het bouwen van een dergelijke woningbouwlocatie, zoals de aanleg van parkeerplaatsen. Door het sluiten van de anterieure overeenkomst hoeft er geen exploitatieplan vastgesteld te worden en starten wij binnenkort met de procedure voor het bestemmingsplan en het verkrijgen van de omgevingsvergunning.

  Update Bolton à la Carte projecten
Op de website van Bolton à la Carte is weer een update geplaatst over de volgende projecten:
 • Vinkeveld à la Carte te Vinkeveen
 • Lindeweyde te Linschoten
 • De Velden te Langeraar
 • Waterveste fase 2 te Bergen op Zoom
Bekijk deze update hier.

img_0257

  Start bouw Lindeweyde op feestelijke wijze gevierd
Vanmiddag is de start van de bouw van project ´Lindeweyde´ in Linschoten op feestelijke wijze gevierd. Burgemeester Van Hartskamp - De Jong van gemeente Montfoort heeft onder veel belangstelling de officiële handeling verricht.

In totaal bestaat dit project uit 51 vrijstaande woningen, 2-onder-1-kap woningen, rijwoningen en hoekwoningen voor verschillende doelgroepen. 31 woningen worden door Bébouw Midreth gebouwd volgens het ‘My own home’ principe en 20 woningen worden door ons gebouwd volgens het ‘Bolton à la Carte’ principe.

19 

Zie de Facebookpagina van Bolton voor alle foto´s.

  Officiële start bouw 23 woningen VinkeVeld à la Carte
Met het slaan van de traditionele eerste paal gaf wethouder David Moolenburgh op maandag 12 december 2016 het startschot voor de bouw van 23 woningen door Bolton Bouw in Vinkeveld. De wethouder toonde zich verheugd over het enorme succes van het project van Bolton in de nieuwste wijk van Vinkeveen Vinkeveld. Alle 23 woningen van Bolton werden al voor de start van de bouw verkocht. Dit gebeurde ook met de vorig jaar opgeleverde Bolton-woningen in het project Bij de Vaart in Vinkeveen.Arjan Ton van Bolton Ontwikkeling: ”Dat alle 23 woningen binnen het plan al verkocht zijn, voordat de eerste paal in de grond gaat, is bijzonder. Maar dat is niet het enige dat de nieuwe, groene woonbuurt aan de rand van Vinkeveen uniek maakt. De dorpse opzet van Vinkeveld met jaren ’30 en traditionele architectuur en het gevarieerde woningaanbod is tot stand gekomen in een serie woonworkshops met geïnteresseerden, architecten en ontwikkelaars.”

Wethouder Moolenburgh: “Indrukwekkend is het om te zien hoe deze buurt tot leven komt. Het is duidelijk dat er behoefte is aan nieuwbouwprojecten als Vinkeveld: op een gunstige locatie, voor een gunstige prijs en met grote inbreng van toekomstige bewoners. Vinkeveld is niet alleen een aanwinst voor Vinkeveen, maar voor onze gemeente als geheel.”

Eigen droomwoning ontwerpenBolton werd tijdens de laatste woonworkshop door de gemeente De Ronde Venen bij Vinkeveld betrokken. Op 7 november 2015 startte de verkoop van 23 woningen Vinkeveld à la Carte samen met nog eens 6 kavels en 61 andere woningen. Na toewijzing gingen geïnteresseerden met een projectarchitect aan de slag om hun eigen droomwoning te ontwerpen op basis van het door hen te besteden budget. Hierbij hadden de kopers de keuze uit een traditioneel ontwerp of een jaren ’30 architectuurstijl.

KeuzevrijheidDe enorme keuzevrijheid zorgt straks voor een divers beeld binnen Vinkeveld. Geen enkele woning is hetzelfde. Breedte, diepte, aantal kamers per woning, type ramen, kleur gevelsteen, type voordeur: alles werd door de uiteindelijke bewoners zelf bepaald en in persoonlijke gesprekken met de architect verder uitgewerkt. Zo zijn er woningen ontstaan in diverse prijsklassen voor een brede doelgroep.

VinkeveldIn het zuiden van Vinkeveen komt op de locatie Vinkeveld (in het verleden bekend als Westerheul IV) de nieuwe wijk Vinkeveld met ongeveer 200 nieuwbouwwoningen. Vinkeveld krijgt een dorpse uitstraling met duurzame woningen direct grenzend aan landelijk gebeid. De nieuwe wijk komt samen met de toekomstige bewoners tot stand.

img_0257 

Zie de Facebookpagina van Bolton voor alle foto´s.

  Start bouw nieuw kantoorpand Bolton in Woerden
Bolton, momenteel nog gevestigd aan de Nijverheidsbuurt in Zegveld, is dinsdag 18 oktober gestart met de bouw van een nieuw kantoor en werkplaats aan de Zegveldse Uitweg in Woerden.Vanaf 1980 is bouw- en ontwikkelingsbedrijf Bolton reeds gehuisvest aan de Nijverheidsbuurt in Zegveld. Inmiddels is Bolton letterlijk en figuurlijk uit zijn jasje gegroeid. Na een aantal maanden van intensieve voorbereiding is dinsdag 18 oktober de start van de bouw van het nieuwe kantoorpand van Bolton gemarkeerd door de burgemeester van Woerden, de heer V. Molkenboer. Door de onthulling van de afbeelding van het nieuwe kantoorpand wordt de start vorm gegeven. De kinderen van Peter Bol en Arjan Ton, de huidige directie en eigenaren van Bolton, geven deze officiële handeling van de burgemeester een feestelijk tintje met confettishooters. De medewerkers en genodigden hebben vervolgens geproost op de toekomst van Bolton en  ook kennis kunnen nemen van de nieuwste techniek van tekenen in 3D.

Het nieuwe pand wordt voorzien van allerlei technieken en materialen op het gebied van duurzaamheid. Daarvoor werkt Bolton nauw samen met diverse bedrijven in Woerden om de juiste kennis en vaardigheid bij elkaar te brengen. Zo wordt er gebruik gemaakt van duurzaam hout,  driedubbel glas, betonkernactivering, een luchtwarmtepomp en zonnepanelen.

Bolton is een wendbare organisatie en dat is ook te zien in de inrichting van het pand. Met een open structuur en vormgeving wordt maximaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die dit pand biedt. Het kantoor is geen ambitie op zich, maar maakt het voor Bolton mogelijk om haar visie en ambities waar te maken. Met Bolton à la Carte is inmiddels bewezen dat de klant centraal staat. In de nieuwe omgeving zal zij dit verder optimaliseren. Automatisering, innovatie, duurzaamheid, samenwerken, renovatie en een gezonde groei vormen de speerpunten waarin Bolton zich verder zal ontwikkelen.Het ontwerp en de uitstraling van de nieuwe huisvesting zal dit zeker onderstrepen.

Naast het kantoor wordt een werkplaats gebouwd, zodat Bolton in kan spelen op de specifieke wensen van de klant. Daar waar collega-bouwbedrijven juist afscheid nemen van deze faciliteit is Bolton overtuigd van de meerwaarde om opdrachtgevers te bedienen en flexibel te zijn wanneer dat noodzakelijk is.

Tenslotte zal Bolton het pand ook multifunctioneel in gaan zetten voor bijvoorbeeld: workshops, kopersavonden, maar ook bedrijfsbezoeken, presentaties en lezingen van branchegerelateerde bedrijven en zakenrelaties..

De directie en medewerkers kijken uit naar de verhuizing naar deze nieuwe werkomgeving. De officiële opening van het pand wordt verwacht medio november 2017.

Zie onze Facebookpagina voor alle foto´s van de officiële start bouw + de mooie visuals.

bolton-nieuwbouw-zegveldse-uitweg-img_0703-ws

  Update Bolton à la Carte projecten
Op de website van Bolton à la Carte is weer een update geplaatst over de volgende projecten:
 • De Velden te Langeraar
 • Lindeweyde te Linschoten
 • Vinkeveld à la Carte te Vinkeveen
 • Waterveste fase 2 te Bergen op Zoom
 • Voormalige gemeentewerf te Numansdorp
 • De Haag te Houten
Bekijk deze update hier.

1904_langeraar_bnrs31tm32_d1_02

  Waterveste fase 2 uitverkocht
De laatste koopovereenkomst is inmiddels getekend, dus alle woningen (10 stuks) van Waterveste fase 2 in Bergen op Zoom zijn verkocht.

img_0232

  Lindeweyde te Linschoten uitverkocht
De laatste koopovereenkomst is getekend, dus project Lindeweyde te Linschoten is uitverkocht. Het project bestaat uit 20 woningen en is ontwikkeld op basis van het Bolton à la Carte principe.

lindeweyde

  Houten Mozaiek - Positief raadsbesluit
Trots zijn we op het positieve gemeenteraadsbesluit van gemeente Houten op ‘ons’ plan. Met twee lokale durfals heeft Bolton Ontwikkeling een winnend ontwerp gemaakt voor de Mozaïek locatie. Dit plan is verder uitgewerkt en gisteren bekrachtigd door de gemeenteraad. Het plan bevat 8 levensloopbestendige NOM-woningen en 12 energieneutrale woningen waarvan ook een groot deel levensloopbestendig is. In het hofje komen mensen die Het Nieuwe Wonen omarmen wat onder meer staat voor een grote betrokkenheid bij elkaar en bij de buurt.

De start van het project was uniek. Enkele jaren geleden troffen Gerben Kamphorst en Sander de Bruin elkaar op het schoolplein. De Mozaïekschool, waar hun kinderen op zaten, ging verhuizen. De locatie kwam vrij. Na een ambitieus traject en mooie ideeën werden zij door de gemeente geselecteerd voor een prijsvraag. Samen met Bolton zijn zij deze prijsvraag aangegaan en kwamen als winnaar uit de bus! Qua schaal en flexibiliteit passen we uitstekend bij elkaar. Bolton is er trots op om de droom van Gerben en Sander verder vorm te geven. Een indicatieve start bouw is eind 2017.

houten

  VinkeVeld à la Carte 100% verkocht
Gisteren is de laatste handtekening voor project ´VinkeVeld à la Carte´ in Vinkeveen gezet. Alle 23 Bolton à la Carte woningen zijn dus verkocht!

vinkeveld-kaart

  Bouwvak t/m maandag 15 augustus
Van vrijdag 22 juli 2016 t/m maandag 15 augustus 2016 zijn wij gesloten i.v.m. de bouwvak.

Vanaf dinsdag 16 augustus 2016 staan wij weer voor u klaar.

Zomervakantie

  Nieuwe Bolton Bulletin ook online te lezen
De nieuwe Bolton Bulletin staat inmiddels op de website, dus is nu ook online te lezen.

Klik hiervoor op onderstaande afbeelding.

Bolton Bulletin 44-2

  Update Bolton à la Carte projecten
Op de website van Bolton à la Carte is weer een update geplaatst over de volgende projecten:
 • VinkeVeld à la Carte te Vinkeveen
 • Lindeweyde te Linschoten
 • De Velden te Langeraar
 • Waterveste fase 2 te Bergen op Zoom
Bekijk deze update hier. 

dv balc

  Overeenkomst getekend voor ontwikkeling voormalige gemeentewerf Numansdorp
Bolton Ontwikkeling heeft de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van de voormalige gemeentewerf in Numansdorp. Eerder dit jaar won Bolton deze prijsvraag en nu is de formele handtekening gezet. Bolton gaat op deze plek in de bestaande kern van Numansdorp woningen voor senioren en starters ontwikkelen. Ook zijn er in het projectgebied plannen voor het luxere segment.

IMG_4826LR

  Eerste overeenkomsten De Velden Langeraar getekend
De eerste koop- en aanneemovereenkomsten voor 34 Bolton à la Carte woningen ´De Velden´ te Langeraar zijn getekend.

Zie de website van ´De Velden´ Langeraar voor meer informatie en de actuele stand van zaken.

IMG_6445

  14 van 23 overeenkomsten VinkeVeld à la Carte getekend
Inmiddels zijn er al 14 van de 23 overeenkomsten voor VinkeVeld à la Carte getekend. Er is dan ook gestart met de uitwerking van de bouwaanvraag welke in juni zal worden ingediend. Hieronder is te zien welke woningen er verkocht zijn, welke onder optie en welke nog beschikbaar.

vinkeveld kaartje

  Prijsvraag locatie Mozaiekschool Houten gewonnen
Enkele jaren geleden troffen Gerben Kamphorst en Sander de Bruin elkaar op het schoolplein van het Mozaiek. De school van hun kinderen ging verhuizen. De huidige locatie kwam daardoor leeg te staan. Beiden zijn, naast zeer betrokken bij Houten, werkzaam in planontwikkeling. Sander als architect bij Hans Been en Gerben als financieel regisseur bij Urban Reality. Samen besloten zij hun kennis en energie in te zetten voor een plan voor en door Houtenaren. Het Inwonersinitiatief was geboren! Na een tijdrovend en ambitieus traject werden deze twee durfals geselecteerd voor de finale ronde van de herontwikkeling van deze voormalige schoolocatie. Bolton is vervolgens geselecteerd door Gerben en Sander als risicodragende partij. Qua schaal passen wij goed bij elkaar en ook onze flexibiliteit, waarmee we doordrenkt zijn door onze A la carte werkwijze, gaven daarbij de doorslag. Samen hebben we een winnend prijsvraagdocument gemaakt. De kerngedachte is een betrokken woongroep op deze locatie te huisvesten waar de gehele buurt in kan deenemen. Er komt een gemeenschappelijke ruimte, speelplaats en moestuin. Ook is er heel veel ruimte voor senioren in het plan in de vorm van levensloopbestendige woningen. Het gehele project heeft een zeer menselijke schaal, zoals in bijgaande impressie is te zien. Wij complimenteren verder gemeente Houten voor de transparante en open manier waarop tijdens de prijsvraagfase al met omwonenden en belanghebbenden is overlegd. Echt iets van deze tijd. Bolton is er trots op om de droom van Gerben en Sander samen verder vorm te mogen geven. Na goedkeuring door de gemeenteraad doorlopen we nog het gehele bestemmingsplantraject. Een indicatieve start bouw is eind 2017.

Mozaiekschool Houten

  Update Bolton à la Carte projecten
Op de website van Bolton à la Carte is weer een update geplaatst van alle projecten.

Bekijk deze update hier.

Lindeweyde

  Ook op Google Streetview blijft Bolton à la Carte niet onopgemerkt
Ook op Google Streetview blijven de Bolton à la Carte projecten niet onopgemerkt. Zie hier de Streetview afbeeldingen van de volgende projecten:
 • 16 woningen Startblok Woerden
 • 71 woningen Woerden Centraal
 • 9 woningen Bij de Vaart Vinkeveen
 • 41 woningen Waterveste Bergen op Zoom

  Laatste woning Woerden Centraal blok 3 opgeleverd
Vandaag is de laatste woning van in totaal 29 woningen ´Woerden Centraal blok 3´ opgeleverd. Een goed moment om even terug te blikken en vooruit te kijken naar Bolton à la Carte projecten. De oplevering van vandaag was alweer de 96e Bolton à la Carte oplevering. Momenteel zijn er ook 41 woningen in uitvoering en maar liefst 174 in voorbereiding. Bij elkaar opgeteld zijn dit 311 Bolton à la Carte woningen, een mooi aantal waar we trots op zijn.

IMG_1447

  3 vrijstaande woningen ´Bij de Vaart´ Vinkeveen opgeleverd
Vandaag zijn de 3 vrijstaande woningen van project ´Bij de Vaart´ in Vinkeveen opgeleverd, gefeliciteerd! Morgen zullen de 6 rijwoningen opgeleverd worden.

IMG_4271

  Eerste woningen Woerden Centraal blok 3 opgeleverd
Vandaag zijn de eerste 3 (van de 29) woningen Woerden Centraal blok 3 opgeleverd. In de loop van deze week zullen er nog 12 woningen opgeleverd worden.

20160111_140220

  Update Bolton à la Carte projecten
Op de website van Bolton à la Carte is weer een update geplaatst van alle projecten.

Bekijk deze update hier.

100_4416

  We gaan verhuizen naar Zegveldse Uitweg te Woerden
In 1980 openden Arjan Ton en Peter Bol officieel het nieuwe bedrijfspand van Bolton aan de Nijverheidsbuurt in Zegveld. De locatie waar we gegroeid zijn tot het bedrijf wie we nu zijn. Omdat onze ambities verder reiken, hebben we nu besloten om te gaan verhuizen naar de Zegveldse Uitweg. Een mooie zicht locatie aan de rand van Woerden. Deze plek biedt ons alle mogelijkheden om mee te groeien met de tijd. Zo kunnen we onze klanten nog professioneler ontvangen en bedienen en bieden wij onze medewerkers een prettige en moderne werkomgeving. In maart 2016 verhuizen we al met onze werkplaats en in september 2017 gaan we ook met het kantoor over.

Locatie nieuw pand Bolton

  Kick-off Lindeweyde druk bezocht, schrijf je in voor de workshop
De kick-off van project ´Lindeweyde´ in Linschoten is afgelopen zaterdag druk bezocht. Er was veel serieuze interesse en de reacties waren positief. Er zijn dan ook veel mensen geweest die zich gelijk hebben ingeschreven voor de woonworkshop.

Wil jij ook je eigen woning in Linschoten ontwerpen onder begeleiding van een architect? Kom dan ook woensdagavond 2 december naar de woonworkshop voor de rijwoningen groter dan 130 m2 gebruiksoppervlak, vrijstaande woningen en 2-onder-1-kapwoningen.

Op de website van ´Lindeweyde´ kunt u zich inschrijven.

IMG_4550

  Kickoff project Lindeweyde in Linschoten
Wij zijn klaar voor de kick-off van project Lindeweyde in Linschoten. Deze vindt zaterdag 21 november as tussen 09.30 uur en 12.00 uur plaats in De Brede Vaart, Laan van Rapijnen 36 in Linschoten. Dan vertellen we jullie meer over Lindeweyde en de twee woonconcepten Bolton à la Carte en MyOwnHome! Tot zaterdag!

12238484_841629935950062_2501848443324153308_o

  Verkoopovereenkomst ´Vivero´ in Langeraar getekend
De verkoopovereenkomst voor woningbouwkavels in het plan ´Vivero´ te Langeraar is ondertekend met wethouder Elkhuizen van de gemeente Nieuwkoop. Vanavond van 19u tot 21u is de kickoff van dit project in de kantine van Altior in Langeraar.

IMG_0161

  Overeenkomst 23 woningen ´Vinkeveld´ getekend
De kooprealisatie overeenkomst met de gemeente ´De Ronde Venen´ voor project ´Vinkeveld´ in Vinkeveen is getekend. Het gaat hier om 23 kavels met vrijstaande woningen, geschakelde woningen en 2-onder-1-kap woningen op basis van het Bolton à la Carte principe.

Zaterdag 7 november a.s. is de start verkoop in ´De Boei´ Vinkeveen. Zie de website van ´Vinkeveld´ voor meer informatie hierover.

IMG_1847

  Update Bolton à la Carte projecten

Woerden Centraal
Het hoogste punt van fase 2 (29 eengezinswoningen) is eind september bereikt. De heiwerkzaamheden zijn in juni gestart, waarna in hoog tempo de vloeren en betoncasco´s zijn geplaatst.
Alle eengezinswoningen in fase 2 zijn verkocht. Zodra fase 2 wordt opgeleverd, zijn er in Woerden Centraal in totaal 71 unieke Bolton à la Carte woningen gerealiseerd.

Waterveste Bergen op Zoom
In Bergen op Zoom zijn we voor de bouwvak gestart met de heiwerkzaamheden voor 37 eengezinswoningen. Na een inspirerend workshoptraject was het dan zover. De kopers waren getuige van het slaan van de eerste paal van het project waarin hun zelf ontworpen woning wordt gerealiseerd. Wethouder Linssen sloeg de eerste paal van dit mooie project.
Op dit moment staan er nog 6 woningen te koop. Zie de website van Waterveste voor meer mooie impressies en beschikbaarheid.

Bij de Vaart Vinkeveen
In Vinkeveen staan de casco´s van alle 9 woningen overeind. In dit project realiseren we voor het eerst een drietal vrijstaande à la Carte woningen. De 1e paal is in juli geslagen en eind september lagen de pannen al op het dak.

Lindeweyde Linschoten
Wonen met uitzicht op de polder? In Linschoten wordt het mogelijk. Hier ontwikkelen we ca. 23 Bolton à la Carte woningen, varierend van rijwoning tot 2^1 kap woningen en vrijstaande woningen.
Op zaterdag 14 november organiseren we een evenement die het startsein geeft voor dit project. Op de locatie ontwikkelen we samen met Bébouw Midreth ca. 50 woningen.
Alle informatie is ook beschikbaar op de website van Lindeweyde.

Nieuwe projecten
Binnenkort starten we met Bolton à la Carte projecten in Langeraar en Vinkeveen (Vinkeveld). Hierover meer in de volgende nieuwsbrief.

  Hoogste punt Woerden Centraal blok 3 en blok 5
Deze week werd het hoogste punt bereikt van 21 appartementen Woerden Centraal blok 5 en 2 weken geleden was dit punt al bereikt bij 29 woningen Woerden Centraal blok 3. Vanmiddag is dit gevierd met al het personeel dat aanwezig is op de bouw. Iedereen kon tussen de middag eten en drinken halen bij de frietkraam die zijn handen vol had met zoveel mensen. Ook het zonnetje scheen, dus het was een geslaagde middag.

Zie de facebookpagina van ´Bolton´ voor meer foto´s.

07

  Hoogste punt Bij de Vaart Vinkeveen
Afgelopen week is bij de nieuwbouw van 9 woningen ´Bij de Vaart´ in Vinkeveen het hoogste punt bereikt. Genoeg reden om de frietwagen te laten komen en de werknemers te verrassen met een patatje tussen de middag.

Bij de Vaart 2015-09-25 (6)

  Kappen vrijstaande woningen Bij de Vaart geplaatst
Gisteren zijn de kappen geplaatst op de 3 vrijstaande woningen van project ´Bij de Vaart´ in Vinkeveen. Aankomende week worden de kappen geplaatst van de 6 rijwoningen.

Bij de Vaart 2015-09-18 (2)

  PV-uitje afgelopen zaterdag was erg geslaagd
Afgelopen zaterdag was het weer zover: het jaarlijkse PV-uitje. Er gekozen worden tussen klompengolf of poldersporten met aansluitend een lekkere en gezellige BBQ.


  Casco bouwen Bij de Vaart Vinkeveen gestart
Vandaag zijn we gestart met het bouwen van de casco´s van 3 vrijstaande en 6 rijwoningen ´Bij de Vaart Vinkeveen´. Eerst wordt het volledige casco van BNR 3 geplaatst, dan BNR 2 en daarna BNR 1. De 6 rijwoningen worden laag voor laag gebouwd.

Casco BDV 1

  Eerste paal Waterveste Bergen op Zoom geslagen
Vandaag is de eerste paal van project Waterveste in Bergen op Zoom geslagen door wethouder Linssen. Het gaat hier om de nieuwbouw van Bolton à la Carte woningen. Kopers hebben veel inspraak gehad de breedte, de diepte, de indeling en de uitstraling van de woning.

Zie de website van Waterveste voor meer foto´s.

Foto 5

  Artikel over Woerden Centraal en Bij de Vaart
Onlangs verscheen er een mooi artikel in DeVenen IntoBusiness over de Bolton à la Carte projecten ´Woerden Centraal´ en ´Bij de Vaart´.

Lees hier het hele artikel.

De venen into business

  Feestelijke 1e paal Bij de Vaart Vinkeveen geslagen
Vanmiddag is door wethouder David Moolenburgh van de gemeente Vinkeveen de eerste paal geslagen van 9 Bolton à la Carte woningen ´Bij de Vaart´ in Vinkeveen. Alle toekomstige bewoners waren aanwezig en hebben geproost op hun nieuwe buurtje. Voor de start van de bouw waren alle 9 woningen verkocht.

Het project wordt gerealiseerd op het terrein waar vroeger het Vinkeveense zwembad ´Het Veenbad´ stond aan het Tuinderslaantje.

De de projectpagina van ´Bij de Vaart´ voor meer foto´s.

IMG_0172

  Film Bolton à la Carte
Er is van het totale Bolton à la Carte proces een film gemaakt waarin duidelijk wordt toegelicht hoe Bolton à la Carte project in zijn werk gaan met 42 woningen Woerden Centraal als gerealiseerd referentieproject. Klik op onderstaande afbeelding om dit filmpje te bekijken.

Bolton à la Carte - Woerden Centraal

  Eerste paal 29 woningen Woerden Centraal fase 2 geslagen
Met het slaan van de traditionele eerste paal gaf wethouder Schreurs vanmiddag het startschot voor de bouw van 29 woningen binnen het plan Woerden Centraal. De wethouder toonde zich verheugd over het enorme succes van het nieuwbouwproject. In navolging van de 1e fase, die onlangs is opgeleverd,  zijn ook van de 2e fase namelijk alle 29 woningen verkocht.

Zie hier alle foto´s van het slaan van de eerste paal.

IMG_1226

  Start verkoop De Buitenplaats Oudewater
Zaterdag 28 maart is van 13u tot 16u start verkoop van De Buitenplaats in Oudewater: 8 luxe seniorenbungalows aan het water. De start verkoop zal plaatsvinden in de Bodega-zaal in partycentrum De Klepper in Oudewater.

Zie de website van De Buitenplaats voor meer informatie.

1529_oudewater_e5_01 klein 

 

1529_oudewater_d3_01 klein

  Zaterdag 28 maart Open huizen dag
Zaterdag 28 maart aanstaande is er weer open huizen dag.

Bolton Ontwikkeling heeft nog 2 appartementen in De Florijn in Zegveld te koop waar u kunt kijken. Klik op de betreffende link voor meer info:
Midland B.V. heeft nog 3 woningen op Het Erf in Zegveld te koop waar u kunt kijken. Klik hier voor meer info.

  Waterveste magazine is uit
Er is van project ´Waterveste´ in Bergen op Zoom een mooie magazine uitgebracht. Klik op onderstaande afbeelding om deze te bekijken.

Waterveste magazine

  Update Bolton à la Carte projecten
Op de website van Bolton à la Carte is weer een uitgebreide update van de volgende projecten geplaatst:
 • WeidZ Zegveld
 • Woerden Centraal fase 2 (blok 3)
 • Waterveste Bergen op Zoom
 • Bij de Vaart Vinkeveen
Bekijk deze update op de website van Bolton à la Carte.

wwc waterveste

  Gesprek architect - Bolton à la Carte
Vorige week hebben we een filmpje laten zien over de workshops van Bolton à la Carte projecten, bekijk deze hier alsnog als u deze gemist heeft.

Als u bent ingeloot voor een woning via het Bolton à la Carte systeem, heeft u exclusiviteit op een kavel. De volgende stap is dan het gesprek met de architect. Zie onderstaand filmpje om te zien wat er in het gesprek met de architect allemaal besproken wordt en hoe groot de keuzevrijheid is.

Gesprek architect

  Wordt dit straks uw uitzicht?
Zie hieronder een foto die gemaakt is vanuit de torenkraan van Woerden Centraal blok 5. Wordt dit straks uw uitzicht?

Zie de website van ´Woerden Centraal´ voor meer foto´s en de beschikbaarheid

1

  Workshops Bolton à la Carte
In onderstaande film wordt uitgelegd hoe de vrijblijvende workshops in de voorbereidende fase van Bolton à la Carte projecten in zijn werk gaan. Ook wordt er een toelichting op de vervolgstappen gegeven.

Workshops BalC

  Nieuwe Bolton Bulletin
Nieuwe Bolton Bulletin ook online te lezen met o.a. aandacht voor ontwikkelprojecten zoals WeidZegveld, nieuwbouwprojecten zoals Woerden Centraal, verbouwingen, CPO, BIM en renovatieprojecten zoals Het Arsenaal in Woerden.

Zie de pagina ´bulletin´ om deze te lezen.

Bolton Bulletin 41

  Eerste 2 koopovereenkomsten Bij de Vaart getekend
Gisteren zijn de eerste 2 koopovereenkomsten voor Bij de Vaart getekend. Alle 9 woningen zijn inmiddels verkocht, dus de andere 7 overeenkomsten zullen ook spoedig getekend worden.

P1220985

  Eerste contracten Woerden Centraal fase 2 (blok 3) zijn getekend
De verkoop van de 29 woningen fase 2 (blok 3) verloopt goed. De eerste contracten zijn alweer getekend, gefeliciteerd!

10689466_754558811285595_5390197558664504980_n

  Boek ‘Online marketing in de bouw’ is uit
Het boek ´Online marketing in de bouw´ is uit waar we in staan met een case over Social Media.

Het boek is te bestellen via www.onlinemarketingindebouw.nl

IMG0070 

  Bouwplaatsfilm Woerden Centraal
In onderstaand filmpje is mooi en duidelijk te zien hoeveel disciplines er aan het werk zijn op de bouwplaats van Woerden Centraal en wat de snelheid van het Bolton à la Carte bouwsysteem is.

Miniatuur Woerden Centraal

  Eerste ontwerpgesprekken fase 2 Woerden Centraal
Vandaag hebben de eerste ontwerpgesprekken plaatsgevonden tussen de architect en de kopers van Woerden Centraal fase 2. De architect gaat nu aan de slag om de droomwoningen uit te werken.

foto 0

  Bolton à la Carte en Woonwenscentraal.nl zaterdag 18 oktober in het televisieprogramma LifestyleXperience Plus
Bolton à la Carte en Woonwenscentraal.nl zijn aanstaande zaterdag om 13.25 uur bij RTL 4 te zien in het programma LifeStyleXperience Plus.

Presentator Ferry de Graaf is bij Bolton Bouw en Ontwikkeling in Zegveld op bezoek geweest. Ferry de Graaf interviewde directeur Arjan Ton over de concepten Bolton à la Carte en Woonwenscentraal.nl.  Arjan Ton vertelde over deze bijzondere concepten aan de hand van projecten in Bergen op Zoom en Woerden (Startblok en Woerden Centraal). Er is ook gefilmd op de nieuwbouw locatie van het project Woerden Centraal aan de Johan de Wittlaan. Ferry en zijn team waren zeer enthousiast over het concept.

Voor meer informatie kijk zaterdag 18 oktober aanstaande tussen 13.25 – 13.55 uur naar RTL4.

BalC

  Film Woonwens Centraal
Weet je wat nog leuker is dan op huizenjacht gaan? Je nieuwe woning zelf ontwerpen! Duur en ingewikkeld? Niet meer! Van starterswoning tot herenhuis: Woonwens Centraal vertaalt elke woonwens naar een unieke woning, voor een unieke bewoner.

Zie hier de film van Woonwens Centraal.

  Film Bolton à la Carte project ‘Startblok Woerden’
Tijdens de bouw van 16 woningen Startblok Woerden zijn alle werkzaamheden vanaf heiwerk tot oplevering gefilmd. Inmiddels zijn de beelden verwerkt en is er een film van gemaakt.

In januari 2013 werd Bolton Ontwikkeling door de gemeente Woerden uitgeroepen als winnaar van de prijsvraag voor het ontwikkelen van de woningen aan de Jan Steenstraat. Door de keuzevrijheid en de inspraak van het Bolton à la Carte concept en door de lage vrij op naam prijs waren er 120 inschrijvingen. De woningen waren dan ook gelijk 100% verkocht. Startblok is een BIM project, de werkvoorbereiding is volledig in 3D gedaan. Dit resulteert in een zeer korte bouwtijd, namelijk 4 maanden inclusief het bouwrijp maken. De woningen hebben 2 volledige verdiepingen, een aparte berging, een vlonder aan het water en zijn standaard voorzien van zonnepanelen.

Bekijk hier de film op ons Youtube-kanaal.

  Artikel AD: ‘Wonen in Startblok voor Karlijn lot uit de loterij’
Vandaag verscheen er in het AD een leuk artikel over de 16 starterswoningen die we deze week opgeleverd hebben: ´Wonen in Startblok voor Karlijn lot uit de loterij´.

Klik op de afbeelding voor een groter formaat.

Artikel AD ´Wonen in Startblok voor Karlijn lot uit de loterij´

  Eerste woningen ´Startblok Woerden´ opgeleverd
Vandaag zijn de eerste 8 woningen van ´Startblok Woerden´ opgeleverd. De kopers waren blij dat ze de sleutel eindelijk hadden, ondanks de zeer korte bouwtijd (17 maart begonnen met heiwerk).
Donderdag worden de volgende 8 woningen opgeleverd.

Zie voor meer foto´s de projectpagina van ´16 starterswoningen Startblok Woerden´.

foto 3

  Eerste paal 39 woningen Wilgenhof geslagen
Na de succesvolle verkoop is de bouw van 39 woningen Wilgenhof te Woubrugge vandaag officieel gestart. Bij de feestelijke bijeenkomst heeft wethouder Henk Hoek van de gemeente Kaag en Braassem de eerste paal geslagen van het project.

Zie meer foto´s op de projectpagina van ´Wilgenhof Woubrugge´.

Wilgenhof Woubrugge 2014-05-16 (8)

  Cor Bol 70 jaar!
Afgelopen woensdag 7 mei is de mede oprichter van Bolton 70 jaar geworden. Vanmiddag is Cor naar kantoor gelokt en stond hem een onverwachts warm onthaal te wachten. Na de felicitaties is iedereen naar de werkplaats gegaan voor een gezellige borrel.

Zie de website van Bolton Bouw voor de foto´s.

  Prefab casco Startblok Woerden wordt snel neergezet

Donderdag 10 april is de fundering van blok 2 van 16 woningen Startblok Woerden gestort. Vandaag 23 april (8 werkdagen later) is de begane grondvloer gelegd, zijn de wanden op de begane grond geplaatst en is de eerste verdiepingsvloer gelegd.

Het prefab casco van het Bolton à la Carte principe wordt erg snel neergezet, waardoor je ´s middags een hele andere bouwplaats ziet dan ´s ochtends.

We zullen foto´s van de snelle bouw op de projectpagina van 16 woningen ´Startblok Woerden´ plaatsen.

Startblok Woerden 2014-04-22 (1)

  Informatiemarkt 22 maart: denk mee over wonen in Nieuwe Vesting


In het Groot Arsenaal wordt zaterdag 22 maart een informatiemarkt gehouden over Nieuwe Vesting. Deze sfeervolle nieuwbouwwijk is onderdeel van het plan ScheldeVesting. Verschillende ontwikkelaars presenteren hun plannen voor het gebied en geven uitleg over het concept cocreatie: toekomstige bewoners kunnen grotendeels zelf bepalen hoe hun nieuwe woning en buurt er komen uit te zien.
De vorm waarin Nieuwe Vesting wordt ontwikkeld, is bijzonder in deze regio. Dit gebeurt namelijk in nauwe samenspraak met de consument: cocreatie. Per buurt gaan verschillende ontwikkelaars in gesprek met toekomstige bewoners. Met hun input worden de plannen definitief uitgewerkt en vervolgens in verkoop gebracht. In een breed scala worden woningen ontwikkeld: rijwoningen die, afhankelijk van de wensen van de toekomstige bewoner, in prijs variëren van 225.000 tot 400.000 euro en appartementen.


De gratis te bezoeken informatiemarkt begint om 11.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Bezoekers worden voor het Groot Arsenaal al opgewacht met trommels en trompetgeschal van Borgerij Berghen op den Zoom. In een van de voorruimtes van het gebouw kunnen belangstellenden een woonenquête invullen. Daarin worden hun wensen en behoeften gepolst.

Op de eerste verdieping van het Groot Arsenaal -dat uitkijkt over het gebied waar de nieuwe woonwijk moet komen-  worden de algemene plannen voor het gebied toegelicht. Verschillende marktpartijen, waaronder Bolton Ontwikkeling, presenteren hun plannen voor Nieuwe Vesting en geven uitgebreid informatie over cocreatie. Daarnaast is er ook een presentatie over de ontwikkeling van het Groot Arsenaal zelf. In dit monumentale gebouw moeten onder meer conferentieruimtes en horeca komen.


Nieuwe Vesting, met het Groot Arsenaal en de monumentale schoorsteen van de voormalige Nedalcofabriek als markante ijkpunten, wordt een woongebied met karakter. Het was vroeger letterlijk de rand van Bergen op Zoom: de overgebleven stadsmuren worden ingepast in het plan. Ook het water, dat altijd een belangrijke rol speelde in dit gebied, wordt teruggebracht.

Naamloos

  Feestelijke eerste paal Startblok Woerden geslagen
Vanmiddag is de feestelijke eerste paal geslagen van het Bolton à la Carte project 16 woningen Startblok Woerden. Arjan Ton, directeur Bolton Ontwikkeling,  en de heer Schreurs, wethouder gemeente Woerden, spraken de kopers met vrienden en familieleden toe over dit mooie project en over het snelle bouwsysteem Bolton à la Carte. Daarna is de eerste paal geslagen en is het glas geheven door alle aanwezigen.

Zie de projectpagina ´16 woningen Startblok Woerden´ voor meer foto´s.

IMG_0100

  Vacature Bolton Bouw
Bolton Bouw heeft de volgende vacature:

Voor onze afdeling werkvoorbereiding zijn wij op zoek naar een veelzijdig, doortastende fulltime werkorganisator / calculator (zwaartepunt ligt op calculeren “nieuwe stijl”).
Ben je een teamspeler, heb je ruime bouwkundige ervaring en sta je open voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van informatie technologie, dan is dit de baan die bij je past.

Zie voor meer informatie de website van Bolton Bouw

  Maxime Verhagen bezoek Bolton
Maxime Verhagen, sinds afgelopen zomer voorzitter van de Nederlandse Branche-organisatie Bouwend Nederland, heeft zich tijdens een bezoek aan Bolton in Zegveld laten voorlichten over het bouwconcept Bolton à la Carte.

Zelf ontwerpen
Het informele bezoek duurde ruim twee uur en de oud-minister bleek aangenaam verrast over het door Bolton ontwikkelde systeem.

De methode biedt huizenkopers de mogelijkheid om zelf hun rijwoning te ontwerpen. Dit jaar nog gaat de bouw van start van project Woerden Centraal, geheel volgens deze ontwerpmethode ontwikkeld. ,,De koper bepaalt,’’ verklaart directeur Arjan Ton tijdens zijn uitleg. ,,De keuzevrijheid is enorm. De rijwoning wordt volgens wens en budget door de toekomstige bewoner samengesteld. Van volume tot dakopbouw en van aanbouw tot raampartijen.’’

Aan de hand van de woningconfigurator kon de Bouwend Nederland-voorzitter ter plaatse aanschouwen hoe de koper, op de laptop, zijn eigen huis ontwikkelt. ,,Heel overzichtelijk en ook direct inzichtelijk wat de kosten zijn,’’ aldus Verhagen.

Bijna alles is mogelijk
De bouwbestuurder verwonderde zich ook over het succes van Bolton à la Carte bij de voorbereidingen voor de nieuwe Woerdense nieuwbouwwijk aan de Johan de Wittlaan. ,,Van de 43 woningen zijn in 5 maanden tijd nu 39 woningen aangekocht,’’ aldus directeur Peter Bol. ,,En zoals verwacht is er veel variatie in de woningen, dat is het directe resultaat van keuzevrijheid. Tijdens speciale workshops hebben we die diversiteit zien groeien.’’

Dat bijna alles mogelijk is, was voor Verhagen een eyeopener. Zo krijgt één woning een inpandige lift, een andere koper betrekt binnenkort twee samengevoegde eengezinswoningen, maar er is ook ruimte voor kleine, goedkope woningen

 

Ook het startersproject ‘Startblok Woerden’ aan de Jan Steenstraat werd in woord en beeld aan Verhagen uit de doeken gedaan. De zestien starterswoningen, van zo’n 150.000 euro zijn gelegen aan het water, worden binnenkort gebouwd. Bolton won met het project een prijsvraag, uitgeschreven door de gemeente om meer aantrekkelijke starterswoningen op de markt te krijgen. ,,Ik vind het knap dat jullie dit, voor deze prijs, voor elkaar hebben gekregen. En nog meer dat de bewoners ook nog inspraak hebben in vormgeving en indeling,’’ aldus Verhagen.

Maxime Verhagen bij Bolton-web-IMG_1325 Maxime Verhagen bij Bolton-weg-IMG_1335 Maxime Verhagen Bolton-web-IMG_1313-2

  Contract met gemeente Bergen op Zoom getekent
Donderdag 13 februari hebben we als eerste partij het contract met de gemeente Bergen op Zoom getekend om een deel van Nieuwe Vesting te ontwikkelen. Nieuwe Vesting is het deelplan van ScheldeVesting dat rond het Groot Arsenaal gerealiseerd wordt.

Zie voor meer info de website scheldevesting.nl

P1080421bewerkt

  Start bouw Wilgenhof Woubrugge
Na een geslaagde verkoop, hebben Timpaan en Bolton op dit moment 70% van de woningen verkocht en kunnen zij starten met de bouw van 39 woningen.
In mei 2014 zal er met de bouwwerkzaamheden worden gestart van het project Wilgenhof te Woubrugge. Het nieuwbouwproject aan de Wilgenlaan omvat 5 geschakelde villa’s, 6 Levensloopbestendige woningen en 28 Timpaan Verandawoningen voor starters en gezinnen.

Zie voor meer informatie de website van ´Wilgenhof Woubrugge´

fotoinpassing

  Bolton Bulletin december 2013 online
Afgelopen week is Bolton Bulletin nummer 39 op de post gegaan naar alle relaties. Hierin onder andere aandacht voor de projecten Woerden Centraal en Startblok Woerden. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor alle nieuwbouwprojecten en de bouwserviceprojecten, zoals renovaties, verbouwingen en uitbreidingen.

Zie de pagina ´bulletin´ om deze leuke en interessante editie online te lezen!

Bolton Bulletin december 2013

  Bolton á la Carte projecten
Momenteel wordt hard gewerkt aan de totstandkoming van Bolton à la Carte projecten: Woerden Centraal (www.woerdencentraal.nl) en Startblok Woerden (www.startblokwoerden.nl), beide in Woerden.
We starten ook Bolton à la Carte projecten op in Vinkeveen en Zegveld. Hierover later meer.

Woerden Centraal
Op het voormalig Campina-terrein aan de Johan de Wittlaan in Woerden ontwikkelen we een nieuwbouwproject met ca. 150 appartementen en ruim 70 Bolton à la Carte eengezinswoningen.
Het plan wordt vormgegeven in workshops. Dit geeft deelnemers de unieke kans om binnen de Bolton à la Carte systematiek zelf de toekomstige eengezinswoning te ontwerpen en opties vorm te geven (zie afbeelding 1 voor een impressie).
Ook de appartementen à la Carte worden op maat gemaakt en in workshops vormgegeven. Dit is vernieuwend in Nederland.
De start verkoop is gepland in januari 2014, start bouw in het voorjaar van 2014.Startblok Woerden
Aan de Jan Steenstraat zijn 16 starterswoningen ontwikkeld (zie afbeelding 2). In het voortraject hebben geïnteresseerden inspraak gehad in de vormgeving en indeling van de woningen! Ook kunnen kopers straks kiezen onderdelen casco te laten opleveren. Ook dát is Bolton à la Carte.
De woningen zijn compleet ingericht met keuken en badkamer en krijgen een ruime vlonder aan het water. Op het dak van elk huis staan zonnepanelen. Deze zorgen voor een lage energierekening en zijn bij de prijs inbegrepen.
De koopsom van de woningen is gemiddeld ca. €150.000,=
Start bouw is gepland in het voorjaar van 2014, zodat de woningen in het najaar van 2014 kunnen worden opgeleverd. Een van de voordelen van Bolton à la Carte is namelijk de korte bouwtijd.


  Ruimte Activiteitencentrum Zegveld opgeleverd
Eind juli hebben activiteitencentrum Zegveld en Bolton Ontwikkeling een huurcontract getekend voor het huren van de commerciële ruimtes aan Middenweg op de begane grond van De Florijn. Bolton Bouw heeft de indeling van deze 3 units gerealiseerd en afgelopen week opgeleverd. Dinsdag 5 november zal de opening plaatsvinden.

Zie voor meer informatie de website van ´De Florijn Zegveld´

100_2235

  Aantal spijkers op 4 na geraden!
Het aantal spijkers is gisteren tijdens de koeienmarkt in de kraam van Woerden Centraal en Startblok Woerden op 4 na geraden. Het aantal spijkers wat in de pot zat was 1208, dit is twee keer het aantal keer dat de koeienmarkt is georganiseerd (604e keer). Degene die gewonnen heeft, had 1212 spijkers ingevuld. Zie hieronder een aantal leuke feiten.

- De prijsvraag is in totaal 208 keer ingevuld
- Het laagste geraden aantal was 175 stuks en het hoogste aantal 10.010 stuks
- De prijsvraag is ingevuld door mensen uit Woerden, maar ook uit bijvoorbeeld Hillegom, Delft en Hoorn
- Er waren slechts 22 ingevulde prijsvragen tussen de 1.000 en 2.000 spijkers
- En maar liefst 166 onder de 1.000 spijkers

De winnaar zat er 4 spijkers naast (1212), de 2e prijs zat er 8 spijkers naast (1200) en de 3e prijs zat er 14 spijkers naast (1222).

IMG_1118

  Woerdense Markt
Aankomende woensdag tijdens de Woerdense Markt staan Peter Kranenborg en Edwin de Kruijf namens Bolton Ontwikkeling en Hollands Midden in een kraam tegenover de Bonaventura kerk om mensen op de hoogte te brengen over Startblok Woerden en Woerden Centraal. Daarnaast is er ook een prijsvraag: Hoeveel spijkers zitten er in deze glazen pot?

Kom woensdag naar de kraam en doe mee!

IMAG0432

  6% korting op appartementen De Florijn
Een goed begin is het halve werk!

Op de derde verdieping van De Florijn staan nog twee mooie appartementen te koop. Het gaat hier om bouwnummer 13 van 54 m² en bouwnummer 14 van 59 m². Zie onderstaande afbeelding voor de posities van deze bouwnummers in het appartementencomplex. Deze twee appartementen zijn te koop met de nieuwe 6%-korting regeling. Inclusief deze korting is de prijs voor bouwnummer 13 €136.300,- en voor bouwnummer 14 €148.050,-

Wilt u meer weten over deze korting? Neem dan contact op met Bolton Ontwikkeling, telefoonnummer 0348 - 69 2600

Plattegrond 3e verdieping met prijzen bouwnr. 13 en 14

Bolton_Zegveld_Int_3_3_C04-15-07-2011bl m

  Overeenkomst ´Veenbad´ te Vinkeveen ondertekend
De koopovereenkomst voor de voormalige zwembadlocatie ´Veenbad´ te Vinkeveen is door gemeente De Ronde Venen en Bolton Ontwikkeling ondertekend. Op deze locatie worden Bolton à la Carte woningen ontwikkeld.
pbweek35_13074_beeld ondertekening groepsfoto 

pbweek35_13074_beeld ondertekening

  Activiteitencentrum Zegveld in De Florijn
Eind juli hebben activiteitencentrum Zegveld en Bolton Ontwikkeling een huurcontract getekend voor het huren van de commerciële ruimtes aan Middenweg op de begane grond van De Florijn. Op 1 november 2013 zal activiteitencentrum Zegveld haar deuren openen voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf keuzes willen maken met betrekking tot werk en/of dagbesteding. Het activiteitencentrum ziet De Florijn als een prachtige ruimte midden in het dorp Zegveld van waaruit cliënten een kleurrijke bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

We wensen activiteitencentrum Zegveld veel succes en plezier in De Florijn!

Bekijk hier de folder van activiteitencentrum Zegveld.

Activiteitencentrum Zegveld

  Bolton Bulletin juli 2013
Zoals ieder jaar worden voor de bouwvak alle Bolton Bulletins gemaakt en verstuurd naar onze relaties. In de Bulletin van juli 2013 onder andere aandacht voor de actuele projecten, de opgeleverde projecten, de projecten in ontwikkeling, de Bouwservice projecten en een stuk over ´Bolton gaat BIMmen´. De Bulletin is ook altijd digitaal te lezen via deze Bulletin pagina. Wij wensen u veel plezier bij het lezen!

Bolton Bulletin 38

  Website Startblok Woerden online
De website van het nieuwbouwproject ´Startblok Woerden´ aan de Jan Steenstraat is online. Hier kunt u alle informatie vinden over dit project en kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Neem een kijkje op de website van ´Startblok Woerden´.Website startblok woerden

  Opening De Florijn
Vanmiddag is met een heerlijk zonnetje het appartementencomplex officieel geopend. De stenen aan beide zijden van de entree zijn onthuld, één door Gert-Jan de Jong van Arc2 architecten en één door wethouder M.J. Schreurs van gemeente Woerden. Daarna is het kunstwerk boven de entree onthuld door de maker Ido Vunderink.

foto 2

Update woningconfigurator online
De configurator van Bolton à la Carte is verder vernieuwd! Vanaf vandaag kunt u deze downloaden op de website van Bolton à la Carte. Er is een extra beukmaat toegevoegd, namelijk 4,8 meter. Heel interessant zijn ook de nieuwe energieopties, zoals een zonneboiler, PV-panelen of een warmtepomp. Zoals u van ons gewend bent, is de prijs weer direct inzichtelijk. En dat niet alleen, ook de besparing van de verbruikskosten op jaarbasis en EPC-reductie worden gelijk aangegeven.


Knipsel

  ‘De Florijn’ opgeleverd met gemiddeld 0,8 opleverpunten
Afgelopen donderdag, vrijdag en maandag hebben de opleveringen van de appartementen plaatsgevonden. De kopersbegeleidster is met alle kopers door de appartementen gelopen en heeft daarna naar alle tevredenheid de sleutels kunnen overhandigen met een krat vol boodschappen. Het gemiddelde aantal opleverpunten per appartement is uitgekomen op 0,8. Complimenten voor iedereen die hier zijn of haar steentje aan heeft bijgedragen.

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. Meer informatie op de website van ´De Florijn´.

Zie hier de foto´s van de eerste paal tot en met de oplevering.

100_2268

Start verkoop Wilgenhof te Woubrugge op 1 juni
Op zaterdag 1 juni 2013 zal de start verkoop van het nieuwbouwproject Wilgenhof te Woubrugge plaatsvinden. Midden in het Groene Hart, in de gemeente Kaag en Braassem, ontwikkelen Bolton Ontwikkeling in samenwerking met Timpaan 42 Timpaan Verandawoningen® voor uiteenlopende doelgroepen, die op de hoek van de Wilgenlaan en de A. de Graaflaan zullen komen te liggen.

De verkoopmanifestatie zal plaatsvinden in Restaurant Disgenoten te Woubrugge, van 11.00 tot 13.00 uur.

Zie voor meer informatie de website van ´Wilgenhof Woubrugge´.
IMG_0909

Website Woerden Centraal online
Wat van start ging met de werktitel ‘Woonspoor’ wordt nu voortgezet als ‘Woerden Centraal’. En bij een nieuwe naam horen natuurlijk ook nieuwe uitdagingen, zoals een website, logo enzovoort. Afgelopen tijd is hier hard aan gewerkt en dit weekend is de website online gegaan, dus neem snel een kijkje!

"In het nieuwbouwplan Woerden Centraal heb jij dé kans om je woning heel persoonlijk, volledig naar eigen smaak, in te delen en vorm te geven. Ons team van ontwerpers en begeleiders zal je daarbij inspireren, terwijl je de koopprijs van je huis of appartement al kent. Zo kan je deze unieke kans optimaal benutten."

Zie de nieuwe website van Woerden Centraal voor meer informatie over dit mooie plan.

Website Woerden Centraal

Eerste paal 15 appartementen Anne-Franklaan geslagen
De sloopwerkzaamheden zijn door sloopbedrijf Bos uit Mijdrecht afgerond, dus de eerste paal is geslagen. Voor meer informatie en foto´s kunt u terecht op de projectpagina ´15 appartementen Anne-Franklaan´

Bolton gaat BIMmen
De afgelopen jaren heeft iedereen in de bouwsector en natuurlijk ook Bolton veel gehoord over BIM (Building Information Model). Er is heel veel geschreven over deze werkmethodiek, maar door middel van onderstaand filmpje krijgt u een duidelijke indruk van wat BIMmen nu eigenlijk inhoudt.

Wij zien inmiddels in dat BIM de toekomst is en we hebben ons het afgelopen jaar serieus verdiept. We zijn bij verschillende architecten en ontwikkelende aannemers geweest, presentaties bijgewoond, op beurzen geweest, documentatie doorgenomen en hebben veel speurwerk verricht. Dit heeft ons overtuigd en we zijn met ICN Solutions overgegaan tot de aanschaf van Revit 2013 met 3B-werkmethodiek. Vrijdag 12 april hebben we een interne presentatie gehad over BIM & Bolton en in mei gaan de eerste werknemers op 4-daagse cursus om de software onder de knie te krijgen.

BIM doelen van Bolton:
 • BIM als gereedschap om eerst virtueel te bouwen, door intensiever samen te werken en elkaars kennis daarbij beter te benutten en daarmee eerder betere onderbouwde keuzes te kunnen maken, resulterend in een in 1x goede werkwijze;
 • Als aannemer de verbindende schakel zijn tussen een creatieve functionele vraagoplossers (ontwikkelaar, architecten en adviseurs)  en technische oplossingen van leveranciers;
 • In technische ingewikkelde omgevingen de juiste informatie bij de juiste personen brengen;
 • Snellere uitwisseling van eenduidige gegevens met kortere voorbereidingstijden en bouwtijden;
 • Minder ontwerp- en bouwfouten en minder faalkosten met een verhoging van de productiviteit;
 • Creëren van duurzame samenwerkingen met overige ketenpartners.
Film: openBIM - The sky is the limit

Website ICN Solutions
Website Revit 2013
Website 3B Werkmethodiek 

Start werkzaamheden 15 appartementen Anne Franklaan in Montfoort
Op de locatie van voormalige buitenschoolse opvang ‘De Zonnestraal’ aan de Anne Franklaan in Montfoort is gestart met de werkzaamheden voor 15 nieuwbouwappartementen. De appartementen worden afgenomen door woningcorporatie GroenWest.

In de laatste week van maart is sloopbedrijf Bos uit Mijdrecht gestart met de sloop, zodat eind april (in de meivakantie) kan worden gestart met de heiwerkzaamheden.

Veel belangstelling voor informatie avond Starterswoningen Jan Steenstraat.
Dinsdag 26 februari jl. heeft een inloopavond plaatsgevonden voor belangstellenden en omwonenden voor de nieuw te bouwen starterswoningen aan de Jan Steenstraat te Woerden. Dit project van Bolton Ontwikkeling zal medio 2013 van start gaan. Naar verwachting wordt met de bouw gestart in maart 2014.
Heeft u interesse in een van deze woningen en/of wilt u op de hoogte worden gehouden over het verloop van dit project, dan kunt u zich hier op de pagina van Jan Steenstraat aanmelden.

Open Huis De Florijn 9 maart 2013

Open Huis 9 maart

De fraaie uitstraling van de Florijn is inmiddels een vertrouwd straatbeeld in Zegveld.  Bent u ook benieuwd naar de binnenkant van de appartementen van De Florijn? U bent van harte welkom tijdens het Open Huis op 9 maart a.s. tussen 10:00 en 12:00 uur. Er is een financieel adviseur aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
ER ZIJN NOG ENKELE APPARTEMENTEN TE KOOP.


  Bent u op zoek naar een winkelpand of bedrijfsruimte? Beheermaatschappij Midland.
Midland b.v. is gelieerd aan de Bolton Groep. Vanuit deze maatschappij worden diverse objecten verhuurd of verkocht. Op dit moment bestaat de onroerend goed-portefeuille met name uit diverse winkelpanden, kantoorpanden en bedrijfsruimten en enkele woningen waarvan het merendeel is gelegen in en rondom Woerden. Bent u op zoek naar een bedrijfsruimte of een winkelpand? Kijk op de site van Midland: http://midlandbeheer.nl/

Appartementen Anne Franklaan Montfoort
Begin november 2012 heeft Hollands Midden bij de gemeente Montfoort de bouwaanvraag ingediend voor de realisatie van 15 appartementen aan de Anne Franklaan in Montfoort. Het appartementengebouw wordt 3 bouwlagen hoog. De appartementen zijn verkocht en worden afgenomen door woningcorporatie GroenWest uit Woerden. Het architectonisch ontwerp is van Buro 070 uit Den Haag.
Afgelopen januari zijn zowel het bestemmingsplan als de omgevingsvergunning bouwen onherroepelijk geworden en op dit moment wordt het ontwerp door Architectenburo H.W. van der Laan uit Mijdrecht gereed gemaakt voor de uitvoering die waarschijnlijk dit voorjaar van start zal gaan. Onze collega’s van Bolton Bouw zullen de uitvoering voor haar rekening nemen.

Het Veenbad, VInkeveen
Bolton Ontwikkeling heeft in november 2012 plannen ingediend voor de herontwikkeling van het Veenbad terrein in Vinkeveen. Het college van B en W van Gemeente de Ronde Venen heeft besloten dat de plannen van Bolton Ontwikkeling voor het Veenbadterrein het best aan de gestelde eisen voldoen. Bolton Ontwikkeling is momenteel in gesprek met Gemeente De Ronde Venen om tot definitieve planvorming te komen.

Tijdens de informatieavond in De Boei op 13 november 2012 heeft Bolton Ontwikkeling haar plannen gepresenteerd. Bolton gaat in de plannen uit van de bouw van enkele woningen aan de Ringvaart gecombineerd met een rij woningen.


Bolton gaat starterswoningen ontwikkelen aan de Jan Steenstraat te Woerden
Bolton Ontwikkeling is als winnaar uit de bus gekomen bij de ontwikkelaarsselectie voor te ontwikkelen starterswoningen aan de Jan Steenstraat 2 te Woerden. Vandaag is door wethouder M. Schreurs van Gemeente Woerden en door Arjan Ton, directeur Bolton Ontwikkeling, de ontwikkelovereenkomst ondertekend. Gemeente Woerden heeft dit nieuws, waar Bolton ontzettend trots op is, middels een persbericht in de media gebracht. Persbericht Starterswoningen Jan Steenstraat

De Florijn
De bouw van De Florijn vordert. Er zijn nog enkele appartementen te koop. Kijk op de website www.deflorijnzegveld.nl.


  Reportage 2e generatie Bolton in "De Venen Into Business"
In de december editie van De Venen Into Business, een zakenmagazine voor de gemeenten De Ronde Venen, Nieuwkoop en de bijbehorende dorpskernen, is een reportage gepubliceerd over Bolton Bouw en Bolton Ontwikkeling. Lees de reportage hier: 2e generatie Bolton

  Anne Franklaan Montfoort

Visualisatie Anne Franklaan Visualisatie Anne Franklaan

Koninklijke Onderscheiding voor Ad Ton
Woensdagavond 17 oktober. 

Ad Ton wordt nietsvermoedend naar de CSZ vergadering gelokt in de Milandhof. Aldaar wacht hem een grote verrassing. "Het heeft Hare Majesteit de koningin behaagd u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau" aldus de woorden van Jan Waaijer, waarnemend burgemeester van Woerden, waarna deze het lintje bij Ad heeft opgespeld. 

Ad Ton dankt zijn onderscheiding mede aan de inspanningen die hij heeft verricht voor de Culturele Stichting Zegveld. Ton wordt geroemd om zijn vernieuwende ideeën, zijn organisatietalent en grote betrokkenheid in en met de Zegveldze gemeenschap. Ook het voorzitterschap van de Stichting Milandhof en de inzet en betrokkenheid bij voetbalvereniging SIVEO hebben bijgedragen tot het verkrijgen van het lintje. 

Foto: Daniëlle Verweij

contouren van De Florijn
De contouren van De Florijn in Zegveld worden zichtbaar.
week 41, oktober 2012

  Midland
Midland is gelieerd aan de Bolton Groep. Vanuit deze maatschappij worden diverse objecten verhuurd of verkocht. Op dit moment bestaat de onroerend goed-derportefeuille  met name uit diverse winkelpanden, kantoorpanden, bedrijfsruimten en enkele woningen, waarvan het merendeel is gelegen in Woerden. Bekijk het complete aanbod op de website van Midland:
http://midlandbeheer.nl/

  Bolton Bouw, ook voor Onderhoud van uw bedrijfspand

-  Heeft u plannen om uw bedrijfspand te verbouwen/renoveren? 
-  Wilt u de verbouwwijzer aanvragen, boordevol tips en mogelijkheden over uw verbouwing?
-  Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een meerjarenonderhoudsplan van uw bedrijfspand?
-  Bent u benieuwd of het energieverbruik van uw bedrijfspand teruggebracht kan worden?
-  Zou u geadviseerd willen worden over de het aanbrengen van zonnecollectoren om dit energieverbruik te verlagen?
-  Wilt u advies over duurzaamheid van uw bedrijfspand.

Kijk voor informatie op de website van Bolton Bouw: http://boltonbouw.nl/
of neem contact op: 0348 692600.

CLOSE UP van directie BOLTON
CLOSE UP directie BOLTON
De directie van Bolton Bouw en Bolton Ontwikkeling aan het woord in vakblad Corporatie Bouw. De CLOSE UP belicht het Bolton a la Carte concept.

interview kopers De Florijn
Nu de bouw in volle gang is en ‘De Florijn’ in Zegveld zijn vorm begint te krijgen is het leuk om twee kopers van één van de appartementen eens aan het woord te laten. Hoe ervaren zij het kopen van een appartement in Zegveld? Wat vinden ze van de locatie en van het complex zelf? Dat zijn onder andere vragen die gesteld zijn aan Jurn en Samantha uit Zegveld.

“Wonen in het hart van Zegveld….mooier kan eigenlijk niet!” Lees het interviewvan Jurn en Samantha. http://www.deflorijnzegveld.nl/pprzz_upload/files/52_000016_1348223373.pdf
2e verdiepingsvloer gelegd. De Florijn
De bouw van het appartementengebouw De Florijn vordert. De 2e verdiepingsvloer is gelegd. Dit geeft nu al een prachtig uitzicht.

  Film van ons Symposium
Bekijk de film van ons Symposium.
http://www.boltonalacarte.nl/nieuws_item/film-symposium-online

De Florijn gaat de hoogte in
Na de bouwvakvakantie zijn de bouwwerkzaamheden bij De Florijn ook weer van start gegaan. Momenteel wordt gewerkt aan de eerste verdieping.

Samenwerking met GroenWest
Realisatie 15 huurappartementen in Montfoort vastgelegd in overeenkomst

Woningcorporatie GroenWest en projectontwikkelaar Hollands Midden hebben afspraken gemaakt over de ontwikkeling en bouw van vijftien sociale huurappartementen aan de Anne Franklaan in Montfoort. Met dit nieuwbouwproject beoogt GroenWest dat Montfoort ook in de toekomst een aantrekkelijke woonplaats blijft voor senioren. 

zie nieuwsitem op: www.hollandsmidden.nl

Nu online: Bolton à la Carte Woningconfigurator
Tijdens ons symposium “Innoveren in de woningmarkt” o.l.v. Annemarie van Gaal hebben wij een kijkje achter de schermen gegeven van ons concept Bolton à la Carte.

De preview versie van de Bolton à la Carte Woningconfigurator staat nu online!  www.boltonalacarte.nl/woningconfigurator

In slechts enkele minuten kunt u nu zelf vanachter uw pc eenvoudig met de woningconfigurator aan de slag. Met de configurator zijn ongekend veel combinaties van mogelijkheden te maken. 1000-den mogelijke uitwerkingen van plattegronden en 100-den gevelcombinaties kunnen logisch en overzichtelijk doorlopen worden.

Deze preview versie is nu beschikbaar voor Windows en Macintosh computers. De applicatie geschikt voor i-pad zal op een later moment uitkomen en online gezet worden.

Wij wensen u veel plezier met het samenstellen van een woning!

Wonen in het groene hart. DE FLORIJN in Zegveld.
In het hartje van Zegveld wordt door Bolton Bouw appartementengebouw ‘De Florijn’ gerealiseerd. Het kleinschalige project komt midden in het dorp, op de plek waar voorheen de Rabobank gevestigd was.
Naast enkele commerciële/ maatschappelijke ruimten op de begane grond worden (verdeeld over drie verdiepingen) 15 koopappartementen gerealiseerd. De eerste paal voor ´De Florijn´ is geslagen op 27 april jl. 

Tijdens de ZEGVELDERIE op 16 juni jl. werden belangstellenden mee de hoogte in genomen om van bovenaf een kijkje te nemen in het complex.
  Relatiedag Bolton Ontwikkeling
Op 11 juni jl. heeft Bolton Ontwikkeling voor haar relaties de 2e Bolton Ontwikkeling Golfdag georganiseerd. Op de glooiende en van veel waterpartijen voorziene 18-holes baan van Golfclub Veldzijde in Wilnis hebben relaties van Bolton Ontwikkeling gestreden voor de smakelijke kazen. De beginnende golfers zijn door de golfpro´s enthousiast gemaakt en hebben een ronde gemaakt op de par-3 baan.

  Symposium
Symposium 24 mei jl.
INNOVEREN IN DE WONINGMARKT
De woningmarkt verandert, dat merkt een woningcorporatie of gemeente vast dagelijks. Woningen verkopen minder snel, de wensen van klanten zijn veranderd en de kostprijs moet drastisch worden verlaagd. De vraag is: hoe vertalen we die veranderingen naar een positieve, nieuwe aanpak? Bolton à la Carte heeft het antwoord op deze vraag. Met ons innovatieve concept en onze woningconfigurator spelen wij in op de behoefte van klanten aan inbreng en transparantie.

Onze kennis en visie hebben we op 24 mei jl. gedeeld met ongeveer 100 aanwezigen van Gemeenten en woningbouwcorporaties, welke dit speciaal voor hen georganiseerde Symposium “Innoveren in de Woningmarkt” hebben bijgewoond. 

Dagvoorzitter van het symposium was Annemarie van Gaal, dé zakenvrouw met een neus voor zakelijk succes in schijnbaar lastige situaties. Een drietal sprekers heeft, elk vanuit hun eigen specialisme, een presentatie gegeven over waardecreatie in de woningmarkt. 

Na het hoofdprogramma hebben de aanwezigen deelgenomen aan inspirerende workshops en informatie ingewonnen bij diverse stands. Het officiële gedeelte van het symposium is afgesloten met een, door annemarie van Gaal geleide, forumdiscussie.

Social Media in de bouw. Bolton: Meer naamsbekendheid en meer omzet
‘Van weerstand naar transparant’ bevat maar liefst 90 voorbeelden van het gebruik van internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Op dit weblog lichten we cases uit het boek nog eens extra uit, óf voegen we nieuwe cases toe. Deze keer is dat Bolton Groep, een combinatie die bestaat uit Bolton Ontwikkeling en Bolton Bouw…
Lees het hele artikel op www.internetindebouw.nl

Uw eigen woning samenstellen naar behoefte én budget: Website Bolton à la Carte
Ja het is zover! De website van Bolton à la Carte is online. Bekijk deze site en zie wat de mogelijkheden zijn van dit mooie concept! www.boltonalacarte.nlSloop voormalige Rabobank Zegveld

ZEGVELD – Maandag 26 maart jongstleden is de sloop van het voormalige Rabobank gebouw in Zegveld van start gegaan. Direct omwonenden zijn al op de hoogte gebracht en het perceel is rondom afgezet met hekken. Belangstelling is er zeker voor de sloopwerkzaamheden, met name is men benieuwd hoe de oude kluis van het bankgebouw er straks uit zal zien.
Ondanks de economisch moeizame tijd heeft Bolton Ontwikkeling genoeg vertrouwen om haar nieuwbouwproject De Florijn aan de Middenweg in Zegveld van start te laten gaan. Inmiddels zijn 8 appartementen verkocht en 1 commerciële ruimte. Geïnteresseerden voor een appartement in dit project kunnen nog steeds gebruik maken van de Bolton Woongarantregeling! Voor meer informatie kunnen zij contact opnemen met IJsselstreek Makelaars in Woerden.
Eind april zal de 1e paal de grond in gaan. De bouw zal ruim een jaar in beslag nemen.

Prijswinnaars het bankgeheim ´De Florijn´

Wij hebben 4 entertainment kaarten voor De Milandhof uitgereikt aan prijswinnaar ´bankgeheim De Florijn´ 

Zie hier het artikel:

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2012/februari/06/boltonprijswinnaar_a_bankgeheim_de_florijna_

Uw eigen huis laten bouwen zonder risico? Het kan met Bolton!
www.youtube.com/boltongroep 

Nieuwbouwproject De Florijn gaat van start
Ondanks de economisch moeizame tijd heeft Bolton Ontwikkeling genoeg vertrouwen in nieuwbouwproject De Florijn aan de Middenweg in Zegveld om te starten met de bouw. Dit is woensdag 11 januari jl bekend gemaakt tijdens de openstelling van het voormalig Rabobank gebouw. Arjan Ton, directeur van Bolton Ontwikkeling: “we hebben groot vertrouwen in dit project en daarom hebben we besloten dat we gaan starten met bouwen, ondanks dat nog niet alle woningen verkocht zijn. Door te starten geven we een positief signaal af en bieden we zekerheid voor de mensen die dit nodig hebben. En dat laatste geven wij ook met onze Bolton Woongarantregeling (aankoopregeling t.b.v. bestaande woning). Onze verwachting is dat ook voor de nog beschikbare appartementen en commerciële ruimten snel een eigenaar gevonden wordt.”

Ook bij de gemeente is het startsignaal met enthousiasme ontvangen. Wethouder Martin Schreurs (ruimtelijke ontwikkeling): "In een dorp is het goed wonen, zo weet ik uit ervaring. Als bestuurder van Woerden ben ik mij er dan ook van bewust dat de dorpen een belangrijke functie vervullen. Maar vernieuwing, ook qua woningbouw, is wel nodig om de vitaliteit te garanderen. In Zegveld is veel vraag naar nieuwe woningen, grotere én kleinere. De appartementen die Bolton in overleg met de gemeente heeft ontwikkeld, voorzien dan ook zeker in een behoefte. Ik kan me voorstellen dat mensen hier graag willen wonen: midden in het dorp, met diverse voorzieningen in de buurt, maar ook de groene weilanden om de hoek. Een uitstekende ontwikkeling!"

Eind april 2012 gaat de eerste paal de grond in. De toekomstige bewoners worden uitgenodigd om de start bouw feestelijk te komen vieren op de bouwlocatie. De omwonenden worden ruim op tijd geïnformeerd over start van de werkzaamheden. De bouw zal ruim een jaar in beslag nemen.

van Oud naar Nieuw - De Florijn
Op 11 januari jl. werd het bankgeheim onthult. Alle belangstellenden konden raden hoeveel geld er in de grote pot in de kluis zat. De ingevulde bedragen liepen uiteen van €290 tot €6.000. De winnaar wordt binnenkort bekendgemaakt en ontvangt 4 kaarten voor de entertainmentavond in de Milandhof. 

Naast het bankgeheim konden belangstellenden ook informatie inwinnen over het nieuwbouwproject, de Bolton Woongarantregeling en werd de start bouw bekend gemaakt. Informatie over de start bouw kunt u binnenkort vinden op deze site.

Bekijk hier de advertentie!

Siveo uitgeroepen tot de amateurclub van provincie Utrecht
Wij als hoofdsponsor zijn erg trots dat ons cluppie s.v. Siveo ’60 met een heuse ‘Voetbalclub Award’ behoort tot één van de amateur voetbalclubs van het jaar en zich dé amateurclub van de provincie Utrecht mag noemen!
Gefeliciteerd!

Bekijk hier het filmpje en het artikel op RTV Utrecht!

Bekijk hier de advertentie!


De visie van Bolton Groep 2017
Bolton Groep heeft een visie voor 2017 geformuleerd en deze vastgelegd in een filmpje met voice-over en op papier.

Zie hier het filmpje Visie 2017 van Bolton.

Visie:

Bolton:
de beste blijven door vernieuwing
Betrouwbaar, ondernemend en trots

Bouwen voor de klant
De klant blijft uiteraard bovenaan staan bij Bolton. Snelheid, openheid en transparantie zijn hierbij de sleutelwoorden. Bolton gaat snelle doorlooptijden realiseren voor 100% maatwerk. Bolton Ontwikkeling doorloopt, samen met de klant, het ontwerpproces in een dag. Bolton Bouw levert de grondgebonden woning drie maanden vanaf start bouw tot oplevering op. Bolton volgt iedere offerte op binnen vijf werkdagen en belt deze altijd na. Bij oplevering van woningen worden de eventuele opleverpunten binnen tien dagen opgelost. Het aantal opleverpunten van woningen is maximaal vijf stuks. Bolton à la Carte is een succes: in 2017 zijn drie projecten gerealiseerd en vijf stuks in ontwikkeling waarbij bewoners intensief betrokken zijn bij de samenstelling van hun eigen woning. Bolton is de beste bouwer van de regio: betrouwbaar en met hoge kwaliteit.

Duurzaam en innovatief
Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en innovatie zijn belangrijk voor de toekomst van Bolton. Energetische renovatie van woningen, het upgraden van energielabels, is een grote markt, waarin Bolton Bouw actief is. Bolton Bouw en Bolton Ontwikkeling bundelen hun krachten door een gezamenlijk pand te betrekken. In dit pand zijn alle innovatieve technologieën op het gebied van duurzaamheid, gemak en veiligheid aanwezig: elektra/besturing, verwarming/koeling en aardwarmte/zonne-energie. Klanten kunnen in dit pand alle nieuwe mogelijkheden zelf beleven. Ook op andere gebieden voert Bolton duurzaamheid en innovaties door. Alle nieuwe auto’s voldoen aan het A-label en het wagenpark heeft minimaal één elektrische auto. Volledige automatisering maakt het factuur- en documentenbeheer digitaal en ook de bouwplaatsen zijn volledig geautomatiseerd. Op Social Media profileert Bolton zich als een betrouwbaar, ondernemend en trots bedrijf. Maatschappelijk verantwoord ondernemen door continue leerlingen, stagiaires en als erkend leerbedrijf mensen met een lichte beperking werkgelegenheid bieden.

Het zijn de medewerkers die het doen
Bolton kan met trots zeggen dat alle medewerkers transparant, open, betrokken, slagvaardig en betrouwbaar zijn. Op hun vakgebied behoren zij tot de meest deskundige en vaardigste. Ze denken vooruit, mee met de klant en collega’s. Ze nemen verantwoordelijkheid voor een 100% eindresultaat. Bolton waardeert haar medewerkers en blijft een aantrekkelijke werkgever door continue innovatie en het stimuleren van scholing en opleiding. Bolton zorgt voor continuïteit door het efficiënt inzetten van de personeelsbezetting en het opvangen van pieken door middel van een flexibele schil. Een platte organisatie, waar iedereen elkaar makkelijk kan vinden en spreken, kenmerkt Bolton.

Bolton, een organisatie om op te bouwen
In 2017 heeft Bolton Bouw een stevige basis met een omzet van 30 miljoen. Met het oog op rendement, omzetsnelheid en risicospreiding vergroot Bolton haar regionale netwerk in de zorg en bij coöperaties. De energetische renovatie van woningen waarborgt continuïteit. De diverse grootte en doorlooptijd van projecten zorgt voor risicospreiding.

Kernwaarden van Bolton
Betrouwbaar > afspraak = afspraak > open communicatie > respect en vertrouwen
Ondernemend > meedenkend > vooruitdenkend > innovatief > succesvol > duurzaam
Trots > op onze producten > op onze klanten > op onze medewerkers

Bolton Bouw en Bolton Ontwikkeling dagen elkaar uit en vullen elkaar aan!


De woningconfigurator van Bolton à la Carte
Wilt u zelf uw eigen eengezinswoning ontwerpen, een woning waar u trots op kunt zijn? Die volledig aan uw wensen voldoet? Maar ziet u op tegen de onzekerheid die dit mee zich mee brengt? Dan heeft Bolton voor u de oplossing: Bolton à la Carte. Met ons programma wordt u op een overzichtelijke manier door de keuzes geleid. De financiële uitwerking van de keuzes is direct duidelijk. U maakt uw keuzes van grof naar fijn.

Hoe dit in zijn werkt gaat, ziet u gedemonstreerd in het filmpje. Wij passen Bolton à la Carte toe in onze plannen aan de Hoofdweg/Milandweg in Zegveld en het voormalige campinaterrein te Woerden en op alle komende nieuwe ontwikkelingen.

Zie hier de demo van de woningconfigurator van Bolton à la Carte.


Hollands Midden en gemeente Woerden reiken prijs uit

Op vrijdagochtend 23 december heeft Hollands Midden, ook namens de gemeente Woerden, de prijs uitgereikt aan de prijswinnaars van de enquête op www.woonspoor.nl .

Iedereen die voor 15 november de enquête had ingevuld maakte kans op één van de vijf wooncheques t.w.v. € 100,- uit te geven bij Home Time in de Achterstraat in Woerden.

Namens de gemeente Woerden en Hollands Midden nogmaals gefeliciteerd met uw prijs!

Bijschrift foto
Foto: Alex de Kuijper
De heer Kool, de heer Van der Plas, Peter Kranenborg (Hollands Midden), mevrouw Punselie namens de heer Nouwens, de heer Pot (Home Time) en mevrouw Melein met haar dochter.

Bolton Woongarant
Het kopen van een nieuwbouwhuis is een hele stap en de huidige woningmarkt maakt die stap er niet gemakkelijker op. Krijg ik mijn huidige huis verkocht? Kan ik de financiering wel rond krijgen? En is dit wel de juiste tijd om een nieuw huis te kopen?

Als antwoord op deze vragen biedt Bolton Ontwikkeling BV u een goed doordachte oplossing. Wij bieden u de Bolton Woongarant regeling. Met deze aankoopregeling wordt uw nieuwbouwwoning op een verantwoorde manier bereikbaar. De Bolton Woongarant regeling biedt u én de bank zekerheid.

De regeling is bedoeld voor woningbezitters die tijdens de aankoop van een nieuwbouwwoning de huidige woning nog niet hebben verkocht. Bij oplevering van de nieuwe woning heeft u de zekerheid dat Bolton Vastgoed uw oude woning aankoopt tegen een vooraf vastgestelde koopprijs. Zo kunt u de wens om een andere woning te kopen ook daadwerkelijk waar maken.

Tegelijk bepaalt u, tot aan de oplevering van de nieuwe woning, zelf de verkoopprijs van uw woning. U bent dan volledig vrij om de woning te verkopen voor een prijs die u er graag voor wilt hebben. De Woongarant regeling is een vangnet voor het geval dit onverhoopt niet lukt.

De Woongarant regeling wordt inmiddels ingezet voor De Florijn te Zegveld. In een gesprek zal IJsselstreek makelaars te Woerden graag de mogelijkheden, voordelen en voorwaarden met u bespreken en toelichten.

IJsselstreek Makelaars
Haven 1
3441 AS Woerden
T 0348 - 416845
www.ijsselstreek.nl

Bekijk hier onze brochure betreft Bolton Woongarant !

Bolton is genomineerd voor ‘OKW Onderneming van het jaar 2011′!
Bolton Groep is genomineerd voor de titel ‘OKW Onderneming van het jaar 2011′. Voorzitter Cris Maliepaard van de OKW stelde ons hiervan onverwachts op de hoogte samen met Woerden TV, zie hier het filmpje.
Criteria voor de nominatie was innovatie. Bolton Groep is innovatief op het gebied van mede-opdrachtgeverschap met Bolton à la Carte en de Woningconfigurator en voor de inzet van Social Media, zie de website van OKW.
We feliciteren ook mede genomineerden DARE!! Instruments en AutoWinkel Woerden. Maandag 9 januari wordt bekend welk bedrijf de titel krijgt!


Eerste commerciële unit ´De Florijn´ verkocht!

De commerciële plint van appartementencomplex ´De Florijn´ bestaat uit 3 units.
Één unit aan de Middenweg is al verkocht.

Midstate VOF geeft officiële start
Bolton Ontwikkeling feliciteert Midstate VOF met de officiële start voor het bijzondere project Landgoederen Ambachtsheeren.
Lees hier meer over de officiële start!

Naar nieuwsarchief